Az olasz hatóságok

Eltávolították az olasz-francia határon letáborozott bevándorlók egy részét

Elszállította az olasz rendőrség és csendőrség az olasz-francia határ mentén fekvő Ventimigliából kedden a napok óta ott táborozó migránsok egy részét.

2015.06.16 13:40MTI

Ventimiglia parti szikláira ötven afrikai férfi kapaszkodott fel és nem hajlandó távozni onnan. Társaikat, akik a város egyik parkjában telepedtek le, az olasz hatóságok egyenként gyűjtötték össze és az olasz vöröskereszt autóbuszaival elszállították. A migránsok közül többen ellenállást tanúsítottak, a földre vetették magukat és az emberi jogok tiszteletben tartását követelték. Egy bevándorló fiatalember rosszul lett.

Az eritreai, etiópiai, szudáni és szíriai bevándorlók egy részét Ventimiglia határátkelőjéhez szállították, ahol ideiglenes szálláshelyet állítottak fel számukra. Az utóbbi öt napban már több mint kétszázan érkeztek a szálláshelyre arra várva, hogy a franciák átengedjék őket a határon. Az olasz hatóságok egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá őket, hogy kiszűrjék a betegeket.

Az európai uniós tagországok belügyminisztereinek luxembourgi találkozóján résztvevő Angelino Alfano olasz belügyminiszter úgy nyilatkozott, a Ventimigliában történtek rámutatnak a migráció problémájára. Az Olaszországba érkező bevándorlók nem akarnak Itáliában maradni, hanem tovább akarnak utazni, és ezt az EU-nak tudomásul kell vennie - mondta Alfano.

Ventimiglia polgármestere Enrico Ioculino "médiacirkusznak" nevezte a migránsokkal szembeni rendőrségi fellépést.

A milánói központi pályaudvar környékén szintén napok óta továbbutazásra várakozó migránsok egy része az esős idő miatt ismét beköltözött az állomásra. 1340 bevándorlót tíz milánói szálláshelyen helyeztek el a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.