Calici?

Seregélyesi megbetegedés - Minden gyereket hazaengedtek a kórházból

Múlt kedden érkezett a huszonhét tagú osztály az erdei iskolába, közülük tizennyolcan lettek rosszul csütörtökről péntekre virradóra.

2015.06.15 11:19MTI

Hazaengedték a kórházból azokat a gyerekeket, akik ételmérgezés tüneteivel múlt pénteken betegedtek meg egy seregélyesi erdei iskolában - mondta a Fejér megyei tiszti főorvos hétfőn az MTI-nek.

Müller Cecília korábban elmondta, hogy szombat délelőttig tizennégy gyerek volt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban, közülük hármat aznap hazaengedtek. Közölte még, hogy a megbetegedés hányással járt, csak egy gyereknek volt láza.

Jelezte azt is, hogy az általuk megvizsgált négy mintából sem adenovírust, sem rotavírust nem mutattak ki. Hozzátette, hogy a calicivírus, illetve a bakteriális fertőzések kimutatása több napot vesz igénybe.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal múlt pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban "élelmiszer eredetű megbetegedés" tüneteivel.

Múlt kedden érkezett a huszonhét tagú osztály az erdei iskolába, közülük tizennyolcan lettek rosszul csütörtökről péntekre virradóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.