Bíróság

Kinevezték Ribai Csillát az OBH elnökhelyettesévé

Áder János köztársasági elnök Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének javaslatára Ribai Csillát június 15-ei hatállyal határozatlan időtartamra az OBH elnökhelyettesévé nevezte ki.

2015.06.10 14:37MTI

A tájékoztatás szerint az új elnökhelyettes kinevezésével már két elnökhelyettese van az Országos Bírósági Hivatalnak.

Ribai Csilla 1993. december 1-jétől bíró a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, 2000. május 15-től ugyanitt a vagyonjogi csoport csoportvezető bírája, 2008. június 1-jétől a Pesti Központi Kerületi Bíróság általános elnökhelyettese, 2012. november 1-jétől elnöke.

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének felkérése alapján részt vett a Polgári Perrendtartás Kodifikációs Munkacsoport munkájában, valamint a Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjaiban a polgári eljárásjog és a polgári anyagi jog területén. 2000-től részt vesz a fogalmazóképzésben, megbízott óraadó az Eötvös Loránd Tudományegyetem Polgári Eljárásjogi Tanszékén, valamint 2008-tól szakvizsga-bizottsági cenzor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.