Az ítélet jogerős

Tényleges életfogytiglan a volt élettársára támadó szentesi férfinak

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a szentesi férfit, aki késsel támadt korábbi élettársára 2012 nyarán.

2015.06.10 10:48MTI

A táblabíróság a jelenleg 35 éves férfit emberölés bűntettének kísérletben mint erőszakos, többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek, és döntött arról, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A korábban többször is büntetett vádlott 2005-ben került élettársi kapcsolatba a későbbi sértettel, két évvel később közös gyermekük született. A férfi börtönbe került, ezelőtt kapcsolatuk megszakadt, de 2010. májusi szabadulása után újra összeköltöztek, és a következő évben újabb gyermekük született. Még abban az évben újból szakítottak, és a két gyermek az édesanyjánál maradt.

A férfi nem tudott belenyugodni a történtekbe, a gyermekeket látogatva többször is megpróbálta rávenni a nőt a kapcsolat folytatására. Egy ilyen alkalommal, 2012. augusztus 25-én reggel ismét megjelent korábbi élettársa szentesi lakásán, ahol a kibékülésről beszélt, majd szexuális ajánlatot is tett a nőnek, de amikor a sértett visszautasította, akkor felelősségre vonta őt, hogy biztos mással él nemi életet.

Ezután elindultak a nő mostohaapjához. A gyaloglás közben a vádlott ismét sértegetni kezdte volt élettársát, majd a nadrágjából elővett egy a sértett lakásából magával vitt konyhakést, és közölte a nővel, hogy megöli. Előbb a 18,5 centiméteres pengéjű késsel szíven akarta döfni a nőt, de a sértettnek sikerült elhárítania a támadást. A vádlott még négyszer-ötször a nő mellkasa felé szúrt, de az asszony védekezett, ezért a férfi a nyakát vette célba a késsel. A szúrás elérte a nőt, akinek a nyaka azonnal, erősen vérezni kezdett.

A férfi azt hitte, halálos sebet ejtett áldozatán, a kést a helyszín közelében eldobta, egy gazos területen elbújt, ahol átöltözött, majd elment a rendőrségre. A nőhöz a járókelők mentőt hívtak, a sértettet kórházba vitték. Az asszony sérülései nyolc napon belül gyógyultak, de a támadás halálos következménnyel is járhatott volna.

Az utolsó szó jogán szólva a vádlott beismerte az általa korábban tagadott bűncselekmény elkövetését, de azt mondta, nem akarta bántani a nőt, és megbánta tettét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.