Közterület

Siófokon ezentúl akár 50 ezer forintba is kerülhet egy sör

Nem azért, mert ilyen drága, hanem mert ez a bírság - a településen ugyanis mostantól tilos az alkoholfogyasztás közterületen.

2015.06.08 09:44ma.hu

A rendelettől azt várják, hogy kevesebb lesz a rendbontás és a szemét is a bulinegyedben - írja a közmédia.

Súlyos ára lehet, ha valaki megsérti a köztéri alkoholtitlalmat Siófokon. A nyári időszakban rengeteg ember érkezik a Balaton fővárosába kikapcsolódni. A külföldi és a magyar fiatalok is megdöbbentek a hír hallatán, nagyrészük a Híradó stábjától tudta meg, hogy köztereken tilos alkoholt fogyasztani.

A kisgyermekes családok és az idősek viszont örülnek a korlátozásnak, szerintük ugyanis folyamatosan problémát okoztak az éjszakánként bulizó/randalírozó fiatalok.

A város vezetése szintén ezzel indokolta a döntést. Hamarosan tiltótáblákat is kihelyeznek, a rendelet betartását a rendőrök mellett városőrök segítik. Aki mégis tiltott helyen fogyaszt alkoholt, az akár 50 ezer forintos bírságra is számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.