Költségvetési maradvány

Közel kétmilliárd forint: a focitól elvették, az atlétikának odaadják

A kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sport célú felhasználásáról döntött.

2015.06.03 11:00MTI

A legnagyobb összeg - 1 milliárd 830 millió forint - egyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sport célból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.