Költségvetés

A kisebb bevételű önkormányzatok nagyobb támogatást kapnak

A jövő évi költségvetési javaslat nyomán stabilabbá válik az önkormányzatok működése a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint.

2015.06.03 08:25MTI

Pogácsás Tibor az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt is elmondta: a szerényebb bevételi lehetőségű települések nagyobb arányú támogatást kapnak majd.

Pogácsás Tibor kiemelte: már nem arról van szó, hogy növekvő feladatokra stagnáló, vagy csökkenő forrásból gazdálkodnak az önkormányzatok. A jövő évi költségvetési javaslat szerint több mint 664 milliárd forintos az a keret, amelyből az önkormányzatok az államtól részesülnek. Ez több mint 20 milliárd forinttal több, mint amennyivel az állam az idén támogatja az önkormányzatok működését.

Az államtitkár szólt arról is, hogy több feladatot átcsoportosítottak az önkormányzatok, a kormányhivatalok és járási hivatalok között. Ennek köszönhetően az önkormányzatok a megmaradó feladatokra mintegy 40 milliárd forinttal többet kapnak, mint az idén - hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán Pogácsás Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.