Ez lenne a minimum

Az önkormányzatok elengedik az iparűzési adót a háziorvosoknak?

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere szerint igen, az önkormányzatok felmentést fognak adni a helyi iparűzési adó megfizetése alól a háziorvosi praxisoknak.

2015.05.15 06:54MTI

A polgármester az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülése előtt úgy fogalmazott, "az a minimum", hogy ezzel a lehetőséggel az alapellátást segítsék. Jelezte, Kaposvár el fogja engedni a helyi iparűzési adót a háziorvosoknak, és bízik benne, hogy így jár el a többi város is.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a héten jelentette be, hogy egyebek mellett a helyi iparűzési adó alóli mentesség lehetősége és a praxisvásárlás könnyítése is szerepel a kormány által elfogadott alapellátási törvénytervezetben.

Szita Károly az önkormányzatok jövő évi finanszírozásával kapcsolatban azt mondta, a jövő évi költségvetési javaslat biztosítja a működést, az induló uniós források lehetővé teszik a fejlesztést, továbbá az önkormányzatok meg tudnak felelni azon jogos elvárásnak, hogy ne kelljen hitelhez folyamodniuk.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének csütörtökön kezdődő hódmezővásárhelyi közgyűlésén szó lesz az egészségügyről, az oktatásról, a szakképzésről, az uniós fejlesztésekről, a közműcégekről és a közbiztonság helyzetéről - mondta el Szita Károly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.