Nem bizonyított

Jogerősen pert vesztett a Nád Kft. az MVM-mel szemben

Az ismertetés szerint a Nád Kft. fellebbezése az első fokú ítélettel szemben nem volt alapos.

2015.05.29 07:34MTI

A Nád MPS-H Kft. immár jogerősen elvesztette azt a pert, amiben 9,6 milliárd forint kártérítést követelt a Magyar Villamos Művek Zrt.-től (MVM) egy meghiúsult projekt kapcsán - a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítélete megerősítette a Fővárosi Törvényszéken tavaly megszületett első fokú ítéletet.

A Fővárosi Ítélőtábla az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a Nád Kft. fellebbezése az első fokú ítélettel szemben nem volt alapos. Álláspontja szerint nem történt olyan eljárási szabálysértés, ami indokolná az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, továbbá a Fővárosi Törvényszék megalapozottan mellőzte a felajánlott bizonyítást.

A 2009-ben indított kártérítési per alapja az volt, hogy a magyar tulajdonban lévő Nád Kft. 2007 elején hitelből kezdte meg Bátonyterenyén egy mikroszaporító üzem építését, amely bázisa lett volna egy magyar nemesítésű növényen alapuló, országos energianád-termeltetői rendszernek. Ám több mint félmilliárd forint elköltése után leállt a projekt a félbemaradt finanszírozás miatt.

A bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy a Nád Kft. befektetési és vagyonkezelési megállapodást kötött volna, és ennek értelmében kapott volna az MVM-től az Aquifex Ltd.-n és a Meinl Bankon keresztül három tételben összesen 3 millió eurót a projekt beindításához.

A Nád Kft.-val szemben időközben felszámolási eljárás indult, Bátonyterenyén pedig hét éve amortizálódik a több mint félmilliárd forintból félig megépült üzem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.