Forinthitelek

Másodfokon is pert vesztett a KDB Bank

A bank vizsgált általános szerződési feltételei nem felelnek meg a szimmetria elvének.

2015.04.30 14:56MTI

Másodfokon is pert vesztett a KDB Bank Európa Zrt., miután a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a banknak a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen indított perében.

A bíróság a KDB Bankot 50 ezer forint plusz áfa másodfokú perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

Az ítélet indokolásában a bíró kifejtette: a bank vizsgált általános szerződési feltételei nem felelnek meg a szimmetria elvének, ezért a bíróság teljesen elutasította a keresetet. Hozzátette: az elsőfokú bíróság ítéletében helyesen állapította meg, hogy melyek azok az általános szerződési feltételek, amelyek nem tartoznak a törvény hatálya alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.