Turizmus

Fokozottan ellenőrzi az utazási irodákat az engedélyezési hivatal

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a nyári turisztikai szezon előtt fokozott célellenőrzéseket tart az utazási irodáknál, tekintettel az év eleji csődökre.

2015.05.18 14:44MTI

Az utasok befizetéseinek biztonsága érdekében az ellenőrzések során a hatóság azt vizsgálja, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén az iroda vagyoni biztosítéka rendelkezésre áll-e az előírásoknak megfelelően, illetve hogy az iroda képes-e utasai el- és hazautaztatását biztosítani - közölték.

A célellenőrzésekről valamennyi engedéllyel rendelkező utazásszervezőt - több mint 600 vállalkozást - írásban értesített az MKEH, egyben felhívta a figyelmüket a jogszabályi előírások megtartásának kötelezettségére.

Az MKEH internetes oldalán az utazók tájékozódhatnak arról, hogy az általuk választott utazási iroda aktuálisan milyen engedéllyel és milyen összegű igazolt vagyoni biztosítékkal rendelkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.