Zászlóshajó

Orbán: a kormány sikertörténetként tekint Debrecenre

A kormány úgy tekint Debrecenre, mint egy sikertörténetre, egy sikeres Magyarország "zászlóshajójára".

2015.05.18 12:02MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

A kormányfő - aki a sajtótájékoztatón a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Papp László (Fidesz-KDNP) polgármesterrel - elmondta: ahhoz, hogy ez megmaradjon, nemcsak a debreceniek és a helyi városvezetés, hanem a magyar kormány kötelessége és feladata is.

Orbán Viktor az együttműködés részleteire kitérve közölte, a megállapodás értelmében innovációs központot hoznak létre, fejlesztik a debreceni főpályaudvart, a repülőteret és a Nagyerdő turisztikai infrastruktúráját, angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézményt hoznak létre, új ipari park épül, illetve megújul a Debrecen és Püspökladány közötti vasútvonal is.

MTI/Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.