Hangulatjelentés

Orbán angyali türelemről beszélt a Normafánál

Az egységről fog szólni a miniszterelnök szerint a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazás sikere.

2015.05.17 17:36MTI
MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán Viktor - miután feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában - újságíróknak úgy nyilatkozott: igennel szavazott, mert családja álláspontja szerint a Normafa megvédése a feladat.

A kormányfő méltatta Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester munkáját, utalva arra, hogy egyetértés van a kerületben. "Nem könnyű ilyen hangulatot kialakítani, az, hogy ilyen angyali türelemmel, hónapokon keresztül egyeztetve végülis sikerült elérni, hogy nagy ellenzője a területrendezésnek nem maradt, ez egy első osztályú szakmai munka" - értékelt.

A miniszterelnök szerint a helyi népszavazás országos üzenete, hogy semmi sem reménytelen.

Itt látszólag összeegyeztethetetlennek tűnő szempontokat kellene összeegyeztetni, vagyis azt, hogy az emberek kényelmesen, jól akarják magukat érezni a Normafánál, szolgáltatásokat akarnak kapni, miközben meg kell őrizni a természetet, úgy, hogy az ingatlanspekulánsoknak se essen áldozatul - fejtette ki Orbán Viktor, aki nehéz feladatnak minősítette ezt, és jelezte: reményei szerint a népszavazás igazolja, hogy össze lehet egyeztetni a szempontokat úgy, hogy mindenki jól járjon.

Korábban ugyancsak a Zugligeti iskolában adta le szavazatát Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.

MTI Fotó: Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.