"Minket ugyanis egyik átadásra sem hívtak meg"

Fidesz: Pártbulivá züllesztett hídavatás és autópálya átadások

"Ezekkel, a Magyarországon is példátlan udvariatlanságnak számító mellőzésekkel, a kormány pártbulivá züllesztette azokat az eseményeket, amelyek során az összes magyar adófizető pénzéből épült közutakat adtak át."

2008.10.01 17:40MTI

"Pest Megye Közgyűlésének elnökeként, Pest megyei országgyűlési képviselőként, a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács elnökeként, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnökeként, számos érintett polgármesterrel együtt, örömmel értesültem arról, hogy átadták az M0 gyorsforgalmi út egy szakaszát, az M6-os autópálya Érdi tetőig tartó részét, majd néhány nappal később a megyeri hidat is. A sajtóból. Minket ugyanis - szándékosan vagy véletlenül - egyik átadásra sem hívtak meg. 

Pedig szívesen részt vettem volna, az érintett polgármesterekkel közösen, a két valóban örömteli eseményen, ám sajnálatos tény: csak kormánypárti polgármesterek és politikusok lehettek jelen az avató ünnepségeken. Ők viszont jelentős szerepet kaptak a médiafigyelem középpontjába került eseményeken. Az M6-os út érdi átadásán például Demszky Gábor budapesti főpolgármester mondott beszédet. A megyeri híd szalagátvágását pedig Bóth János váci szocialista polgármesterre bízták. 

A hídavatás örömére azonban árnyékot vet, hogy kormány - semmibe véve több tízezer ember jogait - a jogerős bírósági ítéletek ellenére sem volt hajlandó egyeztetni, megegyezni az érintett, jelentős többletforgalmat elviselni kénytelen településekkel. Mindezek számomra azért is elfogadhatatlanok, mert az ilyen elmaradt meghívások nem a személyemnek szólnak, hanem a Pest megyében élő embereknek, a 187 településünknek. A mellőzéssel nem engem sértenek meg, nem engem mellőznek, hanem a Pest megyében élő 1 millió 300 ezer embert. 

Ezekkel, a Magyarországon is példátlan udvariatlanságnak számító mellőzésekkel, a kormány pártbulivá züllesztette azokat az eseményeket, amelyek során az összes magyar adófizető pénzéből épült közutakat adtak át." 

Szűcs Lajos (Fidesz) 
Kiadó: FIDESZ frakció

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.