Adatok kellenek a pártnak

Az LMP beperli a Földművelésügyi Minisztériumot

Az LMP bírósághoz fordul, mert álláspontja szerint jogellenesen tart vissza alapvető információkat Kiss Szilárddal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium.

2015.05.17 10:46ma.hu

Szél Bernadett kikérte Kiss Szilárd munkaszerződéseit, de a minisztérium által megküldött dokumentumban az ilyenkor szokásos személyes adatok mellett szinte minden lényeges információt kitakart a minisztérium. Így hiába keresték a foglalkoztató főosztály nevét, a kifizetett megbízási díjat, a munkavégzés helyét, a szerződés időbeni hatályát és aláírásának dátumát. Az ellenzéki párt szerint az így megcsonkított dokumentum nem alkalmas a pontos felelősségi kör meghatározására, és alapvető adatokat tart vissza a nyilvánosság elől. Az LMP ezért bíróságon kéri ki a hiányzó információkat is tartalmazó szerződéseket - tájékoztatta a ma.hu-t a Szél Bernadett, az LMP társelnöke, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja.

Az LMP közérdekű adatigénylés keretében kérte ki Kiss Szilárd foglalkoztatásának szerződéseit, hogy kiderüljön, mivel és mennyért alkalmazta őt Fazekas Sándor minisztériuma, miután már kétszer is megbukott nemzetbiztonsági átvilágításon, és jogerős ítélet mondta ki: pénzért árult schengeni vízumokat oroszoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.