6-tól 7-ig

Időközi önkormányzati választást tartanak Egerszalókon és Veresegyházon

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Egerszalókon új polgármesterre, Veresegyházon egy helyi képviselőre szavazhatnak az ott élők. Három településen ma időközi nemzetiségi voksolás lesz.

2015.05.17 08:12MTI

A Heves megyei Egerszalókon azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott független vezetője februárban elhunyt. A voksolásra hat jelöltet vettek nyilvántartásba, valamennyien függetlenként indulnak a tisztségért. A névjegyzékben mintegy 1560 választópolgár szerepel. A választáson az a jelölt nyer, aki - a megjelent szavazók számától függetlenül - a legtöbb voksot kapja.

A Pest megyei Veresegyház 3. számú egyéni választókerületében szintén haláleset miatt kellett időközi választást kiírni, a településrész tavaly októberben megválasztott képviselője januárban hunyt el. A helyi választási bizottság itt hét jelöltet vett nyilvántartásba, a településen csaknem 1500 lakos jogosult szavazni.

Három településen nemzetiségi képviselőket választanak: a Baranya megyei Kölkeden haláleset miatt két német, a Pest megyei Nagytarcsán lemondások miatt két szlovák, Dunavarsányban pedig a nemzetiségi önkormányzat önfeloszlatása miatt négy roma települési nemzetiségi képviselő személyéről döntenek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.