Országgyűlés

Energiahatékonysági célokról szavaznak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésén dönt a következő évek energiahatékonysági célkitűzéseiről, valamint az azokhoz kapcsolódó feladatokról.

2015.05.12 07:18MTI

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két előterjesztésről határoznak a képviselők.

Elsőként az energiahatékonyságról szóló törvényjavaslatról lesz szavazás. A fejlesztési miniszter indítványa az európai uniós célkitűzések megvalósításához szükséges feladatokat tartalmazza.

Emellett fideszes képviselők kezdeményezésére módosíthatják a polgárőrségről szóló törvényt is, amivel egyebek mellett az Országos Polgárőr Szövetség több feladatát is a területi szervezetekre bíznák.

A határozathozatalt követően hét előterjesztés vitáját kezdhetik meg a képviselők, így napirendre kerül például a 2015-2020 közötti időszakra szóló nemzeti környezetvédelmi program, valamint a büntető törvénykönyv (Btk.) kisebb módosításai és a hungarikumtörvény pontosítása.

A parlament aktuális ülésének első hete szerdán fejeződik be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.