Lopott ötlet

Kormányszóvivő: a Der Spiegel tudatosan, rosszindulatúan összemossa a kormányoldalt a Jobbikkal

A kormányszóvivő szerint a német Der Spiegel hetilap portálján kedden megjelent, Vona Gábor Jobbik-elnökről szóló portréban "rosszindulatúan, tudatosan, ám egyúttal ellentmondásokkal teli formában próbálja összemosni" a magyar kormány, illetve a Fidesz és a Jobbik célkitűzéseit.

2015.05.12 17:18MTI

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Kovács Zoltán kiemelte: "az erős csúsztatásokkal és hazugságokkal állításokkal fűszerezett írás - mintegy a brit The Guardian nyomdokaiban - állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz már évek óta +átveszi+ a Jobbik programját". Hozzátette: a cikk az Európai Unió és tagállamai előtt álló egyik legfontosabb kérdés vitája előtt azt állítja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívekben a bevándorlók és a menekültek ellen "uszítják" az embereket, "úgy, mint azt különben csak a szélsőjobboldal teszi". A lap továbbá beszámol arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kéri az emberek beleegyezését, hogy "kormánya +bezárathassa+ a menekülteket, +kényszermunkára+ kötelezze őket, és hogy minden további nélkül +kitoloncolhassa+ őket" - áll a közleményben.

A kormányszóvivő kijelentette: a lap nem tájékozódott megfelelően az érintett kérdésekben, a kormányt pedig "elmulasztotta megkérdezni". A Der Spiegelben megjelent "súlyos kijelentések és valótlanságok helyreigazítása érdekében" megteszik a szükséges lépéseket - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.