Elhallgatott ítélet

10 évet kapott Király Tamás divattervező gyilkosa

L. József 2013 áprilisában az utcán ismerkedett meg Király Tamással, majd felmentek a divattervező lakására, ahol összevesztek, és L. egy nadrágtartóval megfojtotta Királyt. Az ítélet hónapokkal korábban megszületett.

2015.05.12 09:44ma.hu

Tízévi börtönbüntetésre ítélte a bíróság Király Tamás gyilkosát – tudta meg a Magyar Nemzet. A divattervező megölésének ügyében még tavaly nyáron, az ítélkezési szünet előtt hozott döntést a Fővárosi Törvényszék, de az ítéletről eddig senki sem számolt be. Ősszel pedig már a jogerős döntést is meghozta a másodfokú bíróság.

Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést szorgalmazott, de az eljáró tanács végül börtönfokozatot határozott meg – közölte az L. József jogi képviseletét ellátó ügyvéd a Magyar Nemzettel. Willi Ildikó hozzátette: a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe korábbi ügyfele egészségi gondjait: súlyos látási problémákkal küszködött, és mentálisan sem volt teljesen ép.

L. József 2013 áprilisában az utcán ismerkedett meg Király Tamással, majd felmentek a divattervező lakására, ahol összevesztek, és L. egy nadrágtartóval megfojtotta Királyt. A vádlott ezután a lakásban talált sporttáskába különféle számítástechnikai eszközöket és mobiltelefonokat pakolt be, majd elhagyta a helyszínt.

Király Tamás meggyilkolásának híre végigsöpört a divatvilágon, szakmabeli barátai és ismerősei megtörten emlékeztek meg róla sajtónyilatkozataikban. A divatguru emlékére még egy weboldalt is létrehoztak, hogy továbbvigyék szellemi örökségét, közben pedig azt találgatták: ki lehetett a gyilkos. Két nappal Király holttestének felfedezése után a rendőrség országos körözést adott ki L. József ellen, miután sikeresen azonosították mint lehetséges tettest.

Egy nappal később meg is találták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Farkaslyuk községben, ahol a testvérééknél próbálta meghúzni magát. Mint kiderült, L. József még gyerekkorában került a fővárosba, és rossz társaságba keveredett. Kábítószerfüggő lett, és prostituáltként tett szert jövedelemre, főleg a Lehel tér környéki aluljárókban tűnt fel. A gyilkosság előtt is többször elítélték már különböző bűncselekmények miatt. A börtönben édesanyja látogatja, akivel mindig is szoros kapcsolatban állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.