Megfojtotta

Elkészült a vád Király Tamás divattervező megölésének ügyében

A vádirat szerint a sértett tavaly április 7-én a hajnali órákban egy társasági eseményről tartott hazafelé, amikor útközben megismerkedett a vádlottal. Ezután együtt mentek fel a sértett VIII. kerületi lakására.

2014.04.01 11:21MTI
Forrás: police.hu

Emberölés és kifosztás bűntett miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a 39 éves férfi ellen, aki a vád szerint tavaly áprilisban megfojtotta az ismert budapesti divattervezőt, Király Tamást.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt közölte, hogy a Fővárosi Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottra letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a sértett tavaly április 7-én a hajnali órákban egy társasági eseményről tartott hazafelé, amikor útközben megismerkedett a vádlottal. Ezután együtt mentek fel a sértett VIII. kerületi lakására, de ott vita alakult ki közöttük. Ennek következtében a vádlott a sértettet bántalmazta, majd egy nadrágtartóval megfojtotta.

A férfi ezután határozta el, hogy magával viszi a lakásban található értékeket. Egy ott talált sporttáskába pakolt számítástechnikai eszközöket, mobiltelefont, valamint egyéb tárgyakat, majd az így megszerzett értékekkel együtt elhagyta a helyszínt.

A férfi ellen - más bűncselekmény mellett - emberölés bűntette a vád.

Tavaly április 11-én, rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, a büntetett előéletű L. József beismerte, hogy ő fojtotta meg Király Tamást, vallomásában kábítószer-függőségére és szellemi fogyatékosságára is hivatkozott. A férfit másnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Király Tamás nemzetközileg is jegyzett divattervező volt, a Vogue-tól az ID-ig minden nagy divatmagazinban szerepeltek avantgárd munkái. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.