Vádemelés

Viperával verte agyon az idős asszonyt

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy fiatal férfival szemben, aki - hogy megszerezze pénzét, 15 ezet forintját - agyonvert egy idős asszonyt a Somogy megyei Viszken.

2015.05.12 08:57Havariapress

A munkanélküli vádlott - aki megélhetését különböző szerencsejátékokból sportfogadásból, valamint alkalmi munkákból biztosította - 2014 novemberében állásajánlatot kapott egy zalaegerszegi cégtől, a munkahelyén november 16-án kellett volna megjelennie, azonban az utazáshoz szükséges pénzzel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy a lakóhelyén, Viszen, egy egyedül élő 70 éves, idő asszonyt kirabolja.

A vádlott november 15-én 22 óra 45 perc körüli időben a sértett házához ment, magával vitt egy háromrészes, 60 cm hosszúságú, 1 kg súlyú ,,viperát", az arcára maszkot, a kezeire zoknikat húzott azért, hogy nyomot ne hagyjon.

A családi ház udvarára bemászott és a villanyóraszekrény biztosítékát lekapcsolta azért, hogy az idős sértettet az udvarra csalja.

Amikor az asszony az udvarra kilépett, a vádlott a nála lévő viperával mintegy tizenöt alkalommal, igen nagy erővel fejbeütötte, valamint ököllel is bántalmazta. A verés következtében az asszony a helyszínen elhunyt.

Ezt követően a férfi a családi házban kutatást végzett, magához vette a sértett 14.500 forint készpénzét, majd a helyszínről eltávozott, a nála lévő viperát három felé szétcsavarozta, és azokat különböző helyeken eldobta.

A vipera egyik darabját a nyomozó k2015. április 9-én, egy kútban találta meg. A vádlott előzetes letartóztatásban van, vele szemben a főügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.