Tomboló vihar

Áthúzódik péntekre az elektromos hálózat javítása két megyében

A szerda éjszakai vihar által okozott károk kijavítása az EDF Démász kisfeszültségű hálózatában pénteken is tart még Bács-Kiskun és Csongrád megyékben.

2015.05.07 18:25MTI

A szolgáltató kommunikációs csoportjának közleménye szerint a heves széllökések miatt néhány településen teljes erdősor dőlt a hálózatra, nagyfeszültségű oszlopokat kettétörve okozott zavart a szolgáltatásban. A helyreállítási munka eredményeként csütörtök késő délutánra felére csökkent az ellátatlan ügyfelek száma Csongrád és Bács-Kiskun megyében az EDF Démász szolgáltatási területén. Késő estére várható a középfeszültségű hibák jelentős részének kijavítása. Ezzel együtt megkezdődik a kisfeszültségű hálózat helyreállítása, amely azonban péntekre is áthúzódik.

A katasztrófavédelem korábban arról tájékoztatott, hogy a vihar miatt Csongrádban hat, Bács-Kiskunban tíz településen szünetelt részlegesen az áramszolgáltatás, a hibák több mint 6400 fogyasztót érintettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.