A téli szünetben

Decemberben költözhet új helyére a Wallenberg szakközépiskola

Az a döntés született, hogy az iskola a jelenlegi épületből a korábbi Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskola épületébe költözik majd, a VI. kerületi Rippl-Rónai utcába.

2015.05.07 11:11MTI

Várhatóan decemberben - a téli szünetben - költözhet új helyére, a főváros VI. kerületébe a Raoul Wallenberg szakközépiskola - jelentette be Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár csütörtökön az intézmény jelenlegi épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

A köznevelési államtitkár elmondta: a szerdai kormányülésre Balog Zoltán szakminiszter a szülőkkel is egyeztetett, a székhelyváltásról szóló javaslattal és ütemtervvel érkezett.

Hozzátette: az a döntés született, s a kormány azt javasolja, hogy az iskola a jelenlegi épületből, a VIII. kerületi Ludovika térről a korábbi Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskola épületébe költözzön majd, a VI. kerületi Rippl-Rónai utcába.

Felidézte a két héttel ezelőtt született kompromisszumos megoldást, és megerősítette: ezzel az intézmény, a diákok és tanárok is együtt tudnak maradni.

Kitért arra, hogy az érintett fővárosi ingatlan tulajdonjogáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter több körben egyeztetett, és már csak az adminisztráció van hátra.

Az épület átalakításával és rendbehozatalával összefüggésben rámutatott arra: az átszervezés lebonyolítása a nemzetgazdasági miniszter illetékessége lesz majd. Emlékeztetett: a szakképzést általánosan érintő átszervezés alapján a szakképző intézmények, köztük a Wallenberg iskola is, július 1-jétől a nemzetgazdasági miniszter fenntartása alá tartoznak.

Gavallérné Kancsal Ágnes, az iskola igazgatója azt mondta: a négy héttel ezelőtti hírekkel szemben szinte tökéletes megoldás született. Sajnálják, hogy el kell hagyniuk az épületet, de úgy gondolják, számukra jó megoldás született - fogalmazott.

Hozzátette: a műszaki középiskola épülete megfelelő, s az általuk felajánlott decemberi költözésnek - ha az iskola felújítása elkészül - nem lesz akadálya.

Almási Ildikó, a szülők képviseletében közölte: minden szempontból megnyugtató, hogy az iskola együtt tud maradni, és a gyerekek ugyanazokkal a pedagógusokkal tanulnak tovább, mint eddig. Számítottak arra, hogy ezt az épületet el kell hagyniuk - közölte, hozzátéve: az iskola elsősorban a gyerekekből és a pedagógusokból áll, és nem az épületből.

Balog Zoltán miniszter április 21-én az M1 aktuális csatorna híradójában azt mondta, a szakközépiskolának azért kell kiköltöznie az épületből, mert az a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika campusának része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.