Új székhely

A Rippl-Rónai József utcába költözik a Raoul Wallenberg iskola

A Rippl-Rónai József utcai mellett egy Gyáli úti és egy Hernád utcai korábbi iskolaépület között vacilláltak.

2015.05.05 13:42MTI

A VI. kerületi Rippl-Rónai József utcába költözik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola a VIII. kerületi Ludovika térről - közölte Halász József, a fővárosi szakképzési osztály vezetője kedden az Országgyűlés kulturális bizottságának az ülésén. A végső döntést az ügyben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hozza meg, várhatóan május végén.

Halász József tájékoztatása szerint a korábban is iskolaként működő két tornacsarnokos épület felújítással alkalmassá tehető a működésre, és abban korábban 1200 diáknak volt férőhelye. Közölte, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola nem szűnik meg, az "egyben marad", annak csak a székhelye változik meg, a jelenlegi javaslat szerint.

Elmondta, az új székhely keresésnél három fővárosi tulajdonú ingatlan jött komolyan szóba, a Rippl-Rónai József utcai mellett egy Gyáli úti és egy Hernád utcai korábbi iskolaépület. Közölte: az épület jelenleg alkalmatlan iskolai célra, de korábban a főváros készített kiviteli terveket a felújításra, ezeket szerinte aktualizálni lehet.

Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára azt mondta, egyértelmű céljuk, hogy az iskola együtt tudjon maradni, ne sérüljön az oktatás színvonala, a diákok ellátása, "az iskola hangulata".

Arra hívta fel a figyelmet, jelenleg az intézményátszervezések ügyében döntés-előkészítő szakaszban vannak, a végső döntést Balog Zoltán miniszter május végén hozza meg. Emlékeztetett, a miniszter korábban személyesen egyeztetett az intézmény képviselőivel, és ennek alapján arról tud beszámolni: megállapodtak abban, hogy az intézményt "új helyszínen, új székhelyen egybetartva" új fenntartó fogja átszervezni.

Jelezte, az intézmény július 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtől (Klik) a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal fenntartásába kerül, és már az új fenntartó feladata lesz az átköltöztetés. Hozzátette: ennek céldátumáról még tartanak az egyeztetések.

A helyettes államtitkár úgy fogalmazott, megnyugtató módon kerül rendezésre a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola ügye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.