Társadalmi visszhang

Megkezdődött az érdi ikerpárt elgázoló nő másodfokú pere

A 65 éves nő 2012 nyarán Érden autójával elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta.

2015.04.29 14:27MTI

Az elsőfokú ítélet ismertetésével megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken szerdán annak a nőnek a másodfokú pere, aki 2012 nyarán Érden autójával elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta.

A 65 éves nőt tavaly októberben halálos közúti baleset gondatlan okozásában mondta ki bűnösnek a Budaörsi Járásbíróság, s ezért 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint négy évre eltiltotta a járművezetéstől. Emellett több mint 1,3 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték. A kiszabott büntetési tétel második felének végrehajtását három évre felfüggesztették.

Az akkori ítélet szerint a vádlott a letöltendő egy év három hónap alatt feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Mivel a nő és védője a határozat hatályon kívül helyezését, s új eljárás lefolytatását kérte, az ítélet nem vált jogerőssé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.