Menthetetlen?

DK: hagyja abba a kormány a boltbezárási törvény toldozgatását!

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba boltbezárási törvény toldozgatását, "mert az egész úgy menthetetlen ahogy van".

2015.04.27 15:56MTI

Vadai Ágnes, az ellenzéki párt alelnöke hétfői közleményében kitért arra, hogy egy új törvénymódosítás szerint egyrészt szigorítanák a nyitva tartás feltételeit, hiszen a világörökségi területeken is lakatot tennének az üzletekre, ugyanakkor felhatalmaznák a kormányt, hogy rendeletben kivételeket is engedélyezzen.

Utalt arra is, hogy a Velencei-tó és a Balaton melletti települések kétségbeesett önkormányzatai felmentést kérnek a vasárnapi boltbezárás tilalma alól, hogy elláthassák a több tízezer ott nyaraló hazai és külföldi turistát.

A DK szerint az egész törvényt még most, a lehető leghamarabb, a nyári szezon megkezdése előtt meg kell szüntetni, hogy Magyarország polgárai ismét azt tehessék vasárnap, amit szeretnének.

Az Országgyűlés hétfői ülésén tárgyalhatja utoljára azt a kedden elfogadni tervezett előterjesztést, amely a világörökségi területekre is kiterjesztené az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartását, ugyanakkor a többi napon lehetővé tenné, hogy a jelenlegi reggel hat óra helyett már fél ötkor kinyithassanak a boltok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.