Szó sincs ilyesmiről

Főkefe-fizetés: az FKF visszautasítja a politikai vádakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.(FKF) pénteken közleményében határozottan visszautasította a vezetők fizetéséről szóló állításokat.

2015.04.24 18:10MTI

Az Index csütörtökön arról írt: a cég új vezérigazgatója, Horváth Béla egy tízfős kabinetet hozott létre. Tordai Bence, a PM politikusa pénteki sajtótájékoztatóján a cikk alapján arról beszélt: itt "milliós fizetésű tanácsadók, szolgálati autók sofőrrel és hasonló juttatások kerültek szóba". Kiemelte: a PM szerint a legkevésbé sem egyeztethető össze a takarékos gazdálkodás és a puritán állam elvével az, hogy körülbelül ötven ember átlagosan havi 1,8 millió forintot kap az FKF-nél. A Jobbik pénteki közleményében azt írta: az új vezérigazgató tízfős apparátust alakított ki maga körül, ahol igen magas, akár 1,1 millió forintos fizetéseket is osztanak.

Az FKF közleményében kiemelte: az Index hírportál csütörtöki cikkére reagálva, az FKF Zrt. még aznap tételes cáfolatot adott ki és azt feltette honlapjára, Facebook-oldalára és megküldte a sajtó számára.

"Se 10 fős kabinet, se 100 milliós bérterhelés, a kabinettagok nagy részének nincs szolgálati kocsija, sofőrt se kapott senki a kabinetből, nem bocsátottunk el 20-25 dolgozót, nyugdíjas korú dolgozók jogviszonyát nem szüntettük meg sorban" - idézte előző napi közleményét a cég.

Az FKF Zrt. vezetőinek fizetését - ahogy valamennyi fővárosi tulajdonban lévő önkormányzati cégnél - minden esetben a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott határozat és többször módosított bérpolitikai irányelvek előírásaival összhangban állapítják meg. A cég vezetésének fizetése nyilvános, közérdekű adatként megtalálható a társaság honlapján.

"Ennek alapján egyértelműen megállapítható, hogy egyetlen vezető fizetése sem közelíti meg a sajtótájékoztatón elhangzottakat" - szögezte le közleményében az FKF.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.