Brókerbotrány

Az LMP szigorítaná a pénzügyi szektor szabályozását

Az ellenzéki párt a kormányoldal által kezdeményezett, a brókerbotrány okait feltárni hivatott vizsgálóbizottságnak is feladatul szabná, hogy javaslatot tegyen erre.

2015.04.19 15:49MTI

Egyes felmérések szerint évente a GDP 1,2 százaléka vész el a pénzügyi szektor nem megfelelő szabályozása miatt - jelentette ki Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, aki szerint a rossz előírások bizonyítéka az is, hogy off-shore cégek is közpénzek közelébe kerülhetnek.

Utalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatára, aki a brókercégeket nem öt, hanem háromévente vizsgáltatná át, az LMP képviselője azonban olyan szoftverek használatát vezetné be, amelyek folyamatosan ellenőrzést biztosítanak.

Szerinte azonban Magyarországon csak "a felelősség elhárítása és a politikai maszatolás" vezérli a kormányt. Erre utal az is - mondta -, hogy a kabinet már beterjesztette a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztését célzó törvénymódosító javaslatát, és nem várta meg az országgyűlési albizottság vizsgálatának eredményét, javaslatait.

Schmuck Erzsébet mindezek miatt is szkeptikus a testület munkáját illetően, amelyet szerinte nem kellően átgondoltan hoztak létre pusztán a politikai bűnbakkeresés céljából, nem pedig azért, hogy átfogóan vizsgálja, milyen okok vezettek a rendszerváltás óta a sorozatos bankbedőlésekhez és pénzügyi visszaélésekhez - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.