"Éltető erő"

Balog: áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás

Az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szólalt fel szombaton.

2015.04.18 13:52MTI
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (MTI/Vajda János)

Áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás, és ha ehhez Istentől megkapjuk a szükséges erőt is, akkor érdemes volt megszentelni ezt a templomot - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szombaton.

Balog Zoltán azt mondta, bár sok természeti kincset rejt az ország, a legnagyobb érték az ember, a munkás és a gondolkodó, aki "éltető erővel tesz". Eredményeket ugyanakkor csak áldozatos munkával lehet elérni.

A miniszter úgy fogalmazott, akik összefogva cselekednek Magyarország jövőjéért, azokon "a pokol kapui sem vehetnek diadalt".

Szarvas Péter, a templom plébánosa elmondta: a 10 éve kezdődött felújítás mintegy 95 millió forintba került, ennek kétharmadát pályázati forrásokból és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával biztosították, a fennmaradó részt adományok fedezték.

Az elmúlt években a homlokzatot, a tornyot és tetőt újították fel. A külső rekonstrukció után a belső munkákkal folytatták az épület korszerűsítését.

A hálaadó szentmisén részt vett Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képviselő, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere és Ternyák Csaba egri érsek.

Résztvevők a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséjén (MTI/Vajda János)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.