Az ítélet jogerős

Öt és fél évet kapott a macedón kábítószercsempész

Jogerősen öt és fél év börtönbüntetéssel sújtott pénteken a Szegedi Ítélőtábla egy macedón állampolgárt, aki 14 kiló marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2014 telén.

2015.04.10 13:13MTI

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a 39 éves férfit.

A közgazdasági egyetemet végzett, Macedóniában saját cégében könyveléssel foglalkozó vádlott tavaly február 15-én jelentkezett belépésre a röszkei átkelőnél. A pénzügyőrök az autó hátsó ülése és a csomagtartó borítása között kialakított rejtekhelyen 18 csomagban 14 kilogramm marihuánát találtak. A kábítószer hatóanyag-tartalma csaknem másfélszerese volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

A vádlott az eljárás során mindvégig ténybeli, a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett. Védekezése szerint anyagi problémái miatt akart pénzhez jutni. A drogot Magyarországon át Csehországba, Prágába kellett volna vinnie, amiért háromezer eurót ígértek neki.

A táblabíróság - tekintettel a vádlott beismerésére, és arra, hogy magyarul nem beszélő külföldi állampolgár - enyhítette az első fokon kiszabott hat és fél év fegyházbüntetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.