Kábítószer-csempészet

Negyedmázsa marihuána: 6 és fél évet kapott az albán

A jelenleg 33 esztendős férfit a szabadságvesztés mellett hat évre ki is utasították Magyarországról.

2015.03.18 11:25MTI

Jogerősen hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt az albán férfit, aki autójában elrejtve 24,5 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2013-ban.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 33 esztendős férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarországról.

A vádlott Albániában 2500 euróért 51 csomag, összesen 24,5 kilogramm marihuánát vásárolt azért, hogy a drogot Olaszországba vigye, és ott eladja. Autójában a csempészéshez a hátsó lökhárító mögötti rész és a csomagtartó lemez között egy plusz lemez odahegesztésével rejtekhelyet alakított ki. A kábítószert eldugta, majd az átalakított részt lefestette.

2013. november 8-án a vádlott barátjával - aki a drogról nem tudva csak tolmácsként vett részt az utazásban - elindult lakóhelyéről, és november 9-én reggel Szerbia felől Magyarországra akart belépni a röszkei határátkelőn. A vádlott útlevelét kezelő határrendészeknek feltűnt a vádlott viselkedése, emiatt a gépjármű átvizsgálását rendelték el, és megtalálták az elrejtett kábítószert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.