Botrányosan akutális

Brókerbotrány: feljelentést tett a KEHI az ETO Park beruházás miatt

A KEHI a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

2015.04.08 18:00MTI

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által az ETO Park beruházáshoz nyújtott hitel miatt - hangzott el szerdán az M1 aktuális csatornában.

A televízió értesülései szerint a KEHI a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

A vagyon-visszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának a múlt hétfőn.

Ibolya Tibor emlékezetett: március 11-én rendelték el a nyomozást, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot.

Ennek az "óriási mennyiségű" adatnak az áttekintéséhez idő kellett - hangsúlyozta a főügyész.

Arra a kérdésre, hogy ennyi idő, két hét elég lehetett-e a vagyon kimenekítésére offshore cégeken keresztül, azt válaszolta: "objektíven nem volt olyan helyzetben" Tarsoly Csaba, hogy vagyont tudjon kimenekíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.