Quaestor

A hétvégi bajnokit azért megtartják az ETO Parkban

Ugyan a Győri ETO FC labdarúgócsapatának otthonát, az ETO Parkot lefoglalta a nyomozó hatóság, de a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzését várhatóan megtartják szombaton.

2015.03.31 11:06MTI
MTI/Krizsán Csaba

A Kisalföld honlapjának Bacsek György ügyvéd elmondta, hogy a zár alá vétel vagy bűnügyi zárlat kényszerintézkedés, amelynek lényege, hogy a tulajdonos nem rendelkezhet a tulajdona felett. Nem idegenítheti el, nem cserélheti el és nem adhatja bérbe. Mindez nem befolyásolja a létesítmény használatát, így ebből a szempontból nincs akadálya, hogy hétvégén mérkőzést rendezzenek az ETO Parkban - nyilatkozott az ügyvéd.

A győri klub több mint két hete került nehéz helyzetbe, mivel az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. ezután csődvédelmet kért, az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

T. Csabát, a Quaestor tulajdonosát vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.