Két útvonalon indulnak el az első hajók

Változatlan árakkal szombaton beindul a balatoni hajózás

Nagyszombaton indul a menetrendszerinti személyhajózás a Balatonon Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalon. A Balatoni Hajózási Zrt. idén sem emelt árakat.

2015.04.02 12:54MTI
Fotó: Google Maps

Május elsejétől Balatonboglár-Révfülöp, majd május 23-ától Balatonföldvár-Tihany Rév között is beindul a forgalom. Az önkormányzati tulajdonban lévő 169 éves társaság június 6-ától 20 hajóállomásán, a július 11-étől induló hajózási főszezonban pedig már mind a 22 kikötőjében várja az utasokat.

Idén újdonság lesz a főszezonban, hogy naponta közlekedik majd hajójárat Badacsonyból Szigligetre, amely átszállással így elérhető lesz Fonyódról, Szemesről, Lelléről, Boglárról és Révfülöpről - adott tájékoztatást Halmos Gábor, a cég vezérigazgatója csütörtökön. Az idei hajózási szezonban is lesz kedvezmény családosan utazóknak, valamint gyermekkerékpár szállítására. A megnövekedett kerékpáros igény kielégítésére bevezették a gyorshajón is a kerékpárjegyet.

Idén is lesznek kedvezményes mix-jegyek. A Balaton Mix a hajózási társaság és a MÁV-Start Zrt. által közösen kibocsátott jegy a Balaton körüli menetrend szerinti vonatok és hajójáratok igénybevételére jogosít. A Szigliget Mix három az egyben túrajeggyel lehet utazni hajókon, régiós buszokon, és feljogosít belépésre a szigligeti várba. A Salföld Mix a hajózás mellett lehetőséget biztosít a Balaton–felvidéki Nemzeti Park Salföld majorjának megtekintésére. A kompok május 21-éig óránként, május 22-étől szeptember 27-éig pedig 40 percenként közlekednek. A járatokat szükség esetén sűrítik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.