Tom Lantosra emlékezett a kormányfő

Gyurcsány: Magyarország nem függetlenítheti magát Oroszországtól

Magyarország nem függetlenítheti magát Oroszországtól - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Budapesten egy Tom Lantosról szóló megemlékezésen.

2008.09.25 15:11MTI

Össze kell egyeztetni az euroatlanti értékeket és az Oroszországgal folytatott viszonyt. A grúz-orosz konfliktus megmutatta, hogy nem csak energiakérdés az Oroszországgal folytatott együttműködés - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. 

A magyar miniszterelnök a konferencián bejelentette: a kormány kezdeményezi, hogy megalakuljon a Tom Lantos nemzetközi intézet a demokráciáért. Az intézet megalakításáról törvényt is rendelkezne - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.