Kiegészül az ellátás

Szolgálatba álltak a mentőmotorosok

Márciustól az M3-as autópályán Gödöllőnél egy nagyteljesítményű mentőmotor, Budapest belvárosában pedig egy mentőrobogó működik, április 1-jétől pedig egy újabb mentőmotorral és még egy mentőrobogóval egészül ki az ellátás.

2015.03.24 11:06Havariapress

A tervek szerint a nyári időszakban a Balaton partján is bekapcsolódik egy mentőmotor az életmentés rendszerébe.

A mentőmotorok szolgálatba állása kapcsán a mentők a biztonságos motorozás fontosságára is felhívják a figyelmet, hiszen az elmúlt napokban ismét több olyan baleset történt, ahol motorosok szenvedtek súlyos sérüléseket.

Az Országos Mentőszolgálat kéri az autóvezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a kétkerekű járművekre, számítsanak rájuk útkereszteződéshez érve, vagy előzés közben is.

A motorral közlekedőket a sebességkorlátozások betartására és a kiegészítő védőfelszerelések használatára figyelmeztetik, melyek eséskor, ütközéskor kivédhetik a súlyosabb sérüléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.