Jogos aggodalom

Harrach: a Simicska-média már nem tájékozódási pont

A KDNP frakcióvezetője szerint jogos aggodalom érezhető kormánypárti politikusoknál, hogy hátba támadhatja őket a Hír TV és a Magyar Nemzet.

2015.03.24 08:59MTI

"Ma már nem ugyanaz a Hír TV és a Magyar Nemzet, mint eddig" - mondta Harrach Péter a Népszabadság keddi számában megjelent interjúban, amelyben a KDNP hétvégi tisztújításán zárt ajtók mögött, a médiaegyensúly felborulásáról általa elmondottakat értelmezte.

"(...) ha ma még viszonylag kiegyensúlyozottak is tudnak lenni, egy választási kampányban egy olyan tulajdonosi indíttatásból, melyben több az érzelem és a sértettség, mint az elkötelezettség, hátba lehet támadni azokat, akik eddig a közös hajóban eveztek" - fogalmazta meg az aggodalom lényegét a politikus.

Megerősítette, hogy a Hír TV-t pótolhatónak nevezte felszólalásában, de azt cáfolta, hogy ezt az M1-gyel tartaná elképzelhetőnek, mert a "köztévé, a nemzeti hírcsatorna nem Fidesz-tévé".

Szerinte "nem két hónap" felépíteni egy olyan médiumot a jobboldalon, amely színvonalas és elkötelezett, de erre szükség van, miután már nem számíthat a Hír TV-re, a Magyar Nemzetre és a Lánchíd Rádióra. Arra a kérdésre, hogy a KDNP hivatalosan is bojkottálja-e a Hír TV-t, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, úgy válaszolt, hogy ő minden egyes esetben mérlegeli a felkérést.

A kereszténydemokrata politikus úgy érzi, hogy a miniszterelnök melletti lojalitás és szolidaritás lelkiismereti kötelessége. A Simicska-Orbán konfliktus szerinte egy nagyvállalkozó személyes sértettségéről és a miniszterelnök elleni brutális támadásáról szól. Ez inkább együttérzést és szimpátiát vált ki a jobboldalon a miniszterelnök iránt - véli Harrach Péter.

"Mondhatnám azt is, hogy összerántja a jobboldalt. De az okoz némi zavart, hogy a Simicska-orgánumok már nem jelentenek tájékozódási pontot a nemzeti oldal számára" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.