Nehogy a nagyhalak megússzák

Buda-Cash/Quaestor: visszamenőleges elszámoltatást szorgalmaz a Jobbik

Vannak még jogi aggályok, de a társadalom igazságérzetének kielégítését fontosnak tartja a párt.

2015.03.23 15:52MTI

A Jobbik azt javasolja, hogy a politikusokat, bankvezéreket, brókerházak vezetőit visszamenőlegesen is el lehessen számoltatni. Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, vegyes érzelmekkel fogadta, hogy a Fidesz megszigorítaná a banki vezetők, brókerházak vezetőinek felelősségre vonását. Bírálta, hogy 2010 novemberében az erre irányuló javaslatait nem támogatták kormánypárti és szocialista politikusok a parlamentben.

Az ellenzéki politikus a Quaestor-üggyel kapcsolatban azon aggályának adott hangot, hogy a "nagyhalak megússzák", ezért azt sürgette, hogy a nagy értékű, vagyon elleni bűncselekmények elkövetőit - ha a közösségi tulajdont károsítják meg - a rendszerváltásig visszamenőleg el lehessen számoltatni.

Volner János hozzátette: tudja, hogy ezzel kapcsolatban vannak jogi aggályok, de a társadalom igazságérzetének kielégítését fontosnak tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.