Követeléskezelés

Megállapodás született, így nem lesz pénteken áramos demonstráció

Elmarad a villamosenergia-ipari dolgozók péntekre meghirdetett demonstrációja, mert teljesültek az érdekképviseleti követelések.

2015.03.19 18:52MTI

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) közleménye szerint a munkáltatói szövetség elfogadta az idei évi ágazati bérmegállapodással kapcsolatos 1,7 százalékos reálkereset-növekedésre és az 1,8 százalékos, egy főre jutó szociális juttatás mértékének emelésére vonatkozó kérést.

A honlapon tájékoztattak arról is, hogy megoldódott az MVM társaságcsoportnál az ágazati kollektív szerződést (VKSZ) sértő magatartással kapcsolatos probléma, és megszületett a társaságcsoport-szintű megállapodás is.

Ezek alapján az EVDSZ elnöksége úgy döntött, hogy a pénteki demonstrációt elmarad - olvasható a honlapon.

Az EVDSZ, illetve a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) hétfőn közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy péntekre figyelemfelhívó demonstrációt hirdetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium elé.

A demonstráció célja az lett volna, hogy a nemzetgazdasági miniszter segítsen az aláírásával ellátott országos bérajánlás megvalósításában a villamosenergia-iparban is, valamint az, hogy az MVM dolgozói megkapják év eleje óta késő béren kívüli juttatásaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.