Időközi

Polgármestert választanak vasárnap Bényén

A polgármesteri tisztségért vasárnap négy független jelölt indul, a szavazólapon szereplő sorrendben: Erdélyi Zsolt, Pete Ferencné, Kovács Erika, Vereszki István.

2015.03.18 21:30MTI

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Pest megyei Bényén.

Tavaly októberben a független jelöltként induló Hegedüs Brigittát választották a község polgármesterévé, ő azonban december 22-én lemondott megbízatásáról. A helyi választási bizottság az időközi választást március 22-ére tűzte ki.

A polgármesteri tisztségért vasárnap négy független jelölt indul, a szavazólapon szereplő sorrendben: Erdélyi Zsolt, Pete Ferencné, Kovács Erika, Vereszki István.

Budapest IV. kerületének 2. számú egyéni választókerületében időközi önkormányzati képviselő-választást is tartanak vasárnap, mivel tavaly novemberben Horváth Imrét, a választókerület korábbi önkormányzati képviselőjét országgyűlési képviselőnek választották a Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt tartott időközi országgyűlési választáson.

Vasárnap két települési nemzetiségi választást is tartottak volna, ám azok jelöltek hiányában elmaradnak. A Fejér megyei Rácalmás és a Somogy megyei Somogysámson roma választói legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak képviselőjelöltjeikre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.