Időközi választás

Gőgös: három jelölt között dől el a tapolcai voksolás

Bár rekordszámú, 22 jelölttel indul a kampány Veszprém megye 3-as országgyűlési választókerületében, a választás három ember között fog eldőlni.

2015.03.10 15:41MTI

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint három jelölt között fog eldőlni a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás.

Gőgös Zoltán kedden Tapolcán azt mondta, bár rekordszámú, 22 jelölttel indul a kampány Veszprém megye 3-as országgyűlési választókerületében, a választás három ember között fog eldőlni.

Úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP jelöltje cserbenhagyta Ajkát, amikor elfogadta a megyei önkormányzat alelnöki posztját, a Jobbikkal szemben pedig komoly kétségeik vannak, miután "gondolkodás nélkül besegítettek a Fidesznek, hogy meglegyen a kétharmada".

Az MSZP, a DK és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltje, Pad Ferenc viszont azt a világot képviseli, amelyben valóban megjelennek a munkásemberek - jelentette ki a szocialista politikus.

Korózs Lajos az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kijelentette, frakciójuk két országgyűlési határozati javaslatot és egy alaptörvény-módosítást terjeszt a parlament elé. Ezek egyrészt a férfiak nyugdíjba vonulási lehetőségének megteremtésére 40 éves jogosultsági idővel, másrészt a nyugdíjrendszer olyan átalakítására vonatkoznak, amely esélyt ad a korhatár előtti nyugdíjba vonulásra. Felidézte, hogy 2012 január elseje óra az alaptörvény csak az öregségi nyugdíjat ismeri el, előtte rokkantsági, valamint rehabilitációs ellátást lehet kapni.

Gúr Nándor, a párt országgyűlési képviselője szerint Magyarországon az elmúlt öt évben az emberek döntő többsége kiszolgáltatottan, romló munkaügyi és munkajogi keretfeltételek között, csökkenő bérek mellett éli életét. Azt mondta: a munka törvénykönyvét újra kell írni.

Pad Ferenc képviselőjelölt kijelentette: amikor szakszervezeti vezetőként tárgyalt, azt tapasztalta, hogy akkor lehet a munkavállalóval és a vállalkozás vezetőjével együtt eredményeket elérni, ha "mindenki beleteszi a magáét", mert akkor kompromisszumos megoldás születik, így mindenki betartja, mindenki örül neki. Hozzátette: országos szakszervezeti vezetőként 2010 óta a kormány részéről nem lát partnerséget.

Az általa négypólusúként jellemzett választókerületről szólva Pad Ferenc megjegyezte, Ajka rendelkezik a legnagyobb potenciállal, de Tapolca, Sümeg és Badacsony környékén is egy közös érdek van: munkahelyeket kell teremteni. Utóbbi három térségben a turisztikai beruházások lehetőségét említette, szeretné Tapolcát is bekapcsolni a balatoni kerékpárút-hálózatba. - Ezt egy képviselő egyedül nem tudja megoldani, ehhez kellenek a helyiek, a civil szervezetek - mondta. Ezért úgy fogalmazott, hogy megválasztása esetén "összekötné a keresletet a kínálattal".

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében - hatvan településen - azért lesz április 12-én időközi választás, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.