Vádemelés

Halálra késelte a fiát

Családi veszekedés során több, mellkasba hatoló késszúrással ölte meg a fiát egy apa tavaly nyáron Kerecsenden. A 65 éves, előzetes letartóztatásban lévő férfivel szemben a Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat.

2015.03.12 10:05Havariapress

A vádlott a házastársával és felnőtt fiával, valamint annak élettársával élt együtt Kerecsenden egy családi házban.

A sértett és szülei kapcsolata konfliktusokkal volt terhes, mivel a fiú az alkalmi munkákból szerzett jövedelmét rendszerint játékgépeken költötte el, vagy elitta, és ilyen alkoholos állapotában gyakran a ház berendezési tárgyait is megrongálta, szüleit szidalmazta, bántalmazta. 2014. augusztus 15-én reggel a sértett kölcsönkérte apja motoros fűkaszáját, de nem kapta meg, ami miatt felháborodva elment otthonról.

Amikor délután ittas állapotban hazatért, a konyhai hűtőszekrényből, majd a pincében található fagyasztóládából elkezdte az azokban tárolt élelmiszereket kipakolni, illetve a földre dobálni, miközben szólt az élettársának, hogy hívja fel az anyját, mert átköltöznek hozzá Kálba.

Az ebből támadt családi veszekedés során a vádlott a szomszédok útján rendőri segítséget kért, de a szóváltás még a járőr megérkezése előtt tettlegességig fajult: apa és fia a ház folyosóján kölcsönösen ütlegelni kezdte egymást.

A vádlott végül bement a gangról nyíló hálószobába, magához vette az ágyon lévő párna alá rejtett 20,5 cm pengehosszúságú kétélű tőrét, visszament a folyosóra, ahol bökő-hadonászó mozdulatokat tett a sértett irányába, majd a tőrrel szemből nagy, illetve kis-közepes erővel kétszer mellkason szúrta a fiát.

A sértett menekülni próbált, de az apja nagy erővel még hátba is szúrta úgy, hogy a fia az udvaron összeesett, és ott kivérzéses sokk következtében néhány percen belül életét vesztette. A vádlott ezt látva átment a szomszédba, és ott megvárta a kiérkező rendőröket.

A Heves Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottal szemben - előzetes letartóztatásának fenntartása mellett - börtönbüntetést szabjon ki, ezen túlmenően tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze a csaknem félmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.