Vádemelés

Teherautós okozta az osztrák házaspár halálát

Vádat emelt az ügyészség azzal a 44 éves teherautó-soförrel szemben, akinek hibájából egy másik autós halálra gázolt egy osztrák házaspárt tavaly áprilisban Várvölgynél.

2015.02.26 09:18Havariapress

A 44 éves férfi 2014. április 3-án kora este Zala megyében a 2343-as számú mellékúton tehergépkocsival Várvölgy felé tartott. Észlelte, hogy előtte, vele azonos irányban kerékpározik egymás mellett egy férfi és egy nő, 50-60 méterre megközelítette őket, majd megkezdte a kikerülésüket annak ellenére, hogy a teherautót ekkor már 100 km/óra sebességgel előzte egy személygépkocsi.

Az azt vezető férfi, hogy az ütközést elkerülje, lehajtott az útról, és az útpadkán, majd a vízelvezető árokban haladt, miközben elkerülte már a teherautót.

56 méter megtétele után megpróbálta a kocsit visszakormányozni az útra, ám ekkor már elvesztette uralmát a jármű felett, amely az úttesten keresztbe fordult, visszatért az eredeti menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba és ott bal oldalával elsodorta a kerékpárosokat.

Ezt követöen a gépkocsi az úttestről jobbra letért, hossztengelye körül többször átfordulva a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a kerékpárosok járműveikről lerepülve, az út melletti füves területre estek, az ütközéstől 30 méterre.

Az idős osztrák házaspár mindkét tagaja a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset oka az ügyészség szerint az volt, hogy a tehergépkocsi vezetője nem győződött meg arról, hogy a kerékpárosok kikerülése közben járműve előzését már valaki megkezdte-e. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a tehergépkocsi vezetője ellen a Keszthelyi Járásbíróság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.