Teherautóval ütközött

Sokan megsérültek egy kaliforniai vonatbalesetben

Huszonnyolcan megsérültek kedden a kaliforniai Oxnardnál, amikor egy helyi érdekű vonat teherautóval ütközött.

2015.02.24 18:24MTI

A Los Angelestől 105 kilométerre északnyugatra történt balesetben négy vasúti kocsi kisiklott, három közülük felborult.

Négy sérült állapota válságos. A teherautó vezetőjét, aki elmenekült a helyszínről, a rendőrség elfogta és kihallgatta. Egyelőre nem világos, hogy a jármű miért állt le a síneken a vasúti átkelőnél.

Az 51 utast szállító Metrolink-vonat vezetője az egyenes pályaszakaszon, ahol a megengedett legnagyobb sebesség óránként 127 kilométer, már messziről észrevette a sínpáron álló teherautót, ezért még idejében elkezdett fékezni ahhoz, hogy elkerülhesse a nagyobb szerencsétlenséget. A mozdony, amely hátulról tolta a szerelvényt, nem borult fel.

A Metrolink helyi érdekű vasúti társaság egy szerelvénye 2008. szeptember 12-én a Union Pacific egy tehervonatával ütközött Chatworthnál. Abban a balesetben 25-en életüket vesztették, több mint százan pedig megsérültek.

2005-ben Glendale-nél 11-en haltak meg, amikor egy Metrolink-szerelvény belerohant egy a síneken parkoló terepjáróba. A gépkocsi vezetője utóbb azt állította, hogy öngyilkosságot akart elkövetni. A vonat a balesetben a társaság egy másik szerelvényével is ütközött. A sérültek száma mintegy 180 volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.