Putyin Budapesten

Szijjártó külföldi diplomatákat tájékoztatott

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több külföldi diplomatát tájékoztatott Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti munkalátogatásáról.

2015.02.18 15:16MTI

Mint írták, Szijjártó Péter konzultált Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszterrel, Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, valamint Colleen Bell amerikai nagykövettel.

A külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatást adott arról, hogy Magyarország energiabiztonsága szempontjából jelentős megállapodás született Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor miniszterelnök keddi budapesti találkozóján. Szijjártó Péter elmondta, hogy Közép-Európa energiabiztonsága európai ügy és felelősség is, ezért az egész EU szempontjából kedvező fejlemény, hogy Magyarország 2016-tól felhasználhatja a hosszú távú gázvásárlási megállapodás keretében korábban igénybe nem vett gázmennyiséget - tudatták.

A külügyminiszter arról tájékoztatta a diplomatákat, hogy Orbán Viktor kedden az orosz elnök előtt is világossá tette, hogy Magyarország kizárólag a békés megoldást tartja elfogadhatónak az ukrajnai konfliktus tekintetében.

Szijjártó Péter kiemelte azt is, hogy az európai versenyképesség és energiabiztonság megteremtésekor ésszerű együttműködésre van szükség Oroszországgal - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.