Tájékoztatás

A KLIK naprakész a szcientológusokból

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a tankerületeket naprakész információkkal látja el a szcientológiai egyház és társszervezeteinek működéséről és módszereiről.

2015.02.16 18:55MTI

A Klik a Társaság a Szabadságjogokért hétfői közlésére reagálva kifejtette: a tankerületek és az intézmények a vonatkozó jogszabályi előírásokat követve előzetesen szűrik az iskolákban megszervezendő prevenciós eseményeket és az előadásokat tartó szervezeteket.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű adatkérésen alapuló jelentést tett közzé, amely szerint a szcientológusok, a drogterápia "álarca alatt", állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében. Erről a szervezet hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A TASZ közérdekű adatkéréssel fordult a Klebersberg Inézményfenntartó Központhoz, hogy arról tájékozódjon, van-e nyoma a szcientológia egyházhoz közel álló szervezetek és az iskolák közötti együttműködésnek. Azt írták: a válaszból az derült ki, hogy több dokumentálható esetben a szcientológusok állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében, vagy más módon működtek együtt a tankerületekkel.

Jelentésük szerint a szcientológia egyház tagjai több olyan szervezetet hoztak létre, amely "áltudományos módszerekkel drogterápiának vagy drogprevenciónak álcázott marketingtevékenységet" végez az egyház befolyásának növeléséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.