64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte

Radikálisok: Kormányzásra készül a Jobbik

Mintegy ötszázan gyűltek össze szombat délután négy órára a budapesti Hősök terén, ahol a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom felhívására több radikális csoportosulás tart tüntetést a Magyar Demokratikus Charta és a cigányszervezetek demonstrációja ellen - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

2008.09.20 17:16MTI
Fotók: MTI

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a téren elmondott beszédében kiemelte: aki az SZDSZ-szel kezet fog, az a magyarság ellen van, mert "Magyarország a magyaroké". Úgy fogalmazott: pártja nem öt százalékkal készül a parlamentbe, hanem az ország sorsát irányító erőként. 

A tüntetők a későbbiekben a tervek szerint átvonulnak az Andrássy úton haladva a Szabadság térre. A Hősök terének középső részét, ahol a demonstrálók árpádsávos és nemzeti színű zászlók alatt gyülekeznek, kordonokkal vette körbe a rendőrség. A kordonokra a tüntetők plakátokat ragasztottak. Ezeken egyebek mellett az olvasható: "Követeljük a parlament feloszlatását!"; "Gyurcsány, takarodj!"; "Nemzetáruló, tolvaj banda". A vasrácsokkal körbezárt részen nagyméretű színpadot állítottak fel a szervezők. A színpadon a 15 órára meghirdetett gyülekező óta szónokok mondtak beszédet, továbbá a Magozott cseresznye és a Romantikus erőszak nevű zenekar játszott. A tér négy sarkán rendőrök állnak teljes menetfelszerelésben, a környező utcákban több száz rendőr várakozik. 

A helyszínen az MTI tudósítóinak jelentése szerint sok a kopasz, bakancsos fiatal, olyat is látni, aki horogkeresztes karszalagot visel. Többeknél jobbikos lobogó van. A Hősök tere környékén a forgalom zavartalan, nincs torlódás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.