Megint bankot vesznek?

Orbán aláírni készül valamit az Erstével és az EBRD-vel

Állítólag nem szabad a bank részvényeire üzletet kötni és az ügyfeleknek sem lehet azt kiajánlani. Ilyen a céges bejelentések előtt szokott lenni.

2015.02.09 08:50ma.hu

Hétfőn négykor a Parlamentben közös sajtótájékoztatót tart és valamit közösen aláír Orbán Viktor miniszterelnök, Andreas Treichl, az Erste Bank vezérigazgatója és Suma Chakrabarti, az EBRD elnöke - írja az Index.

A meghívót olvasva mindenhol megindultak a találgatások: újabb bankot vehet az állam. Tavaly év végén Lázár János ugyanis már beszélt arról, hogy a kormány osztrák bankokkal tárgyal és állítólag Treichl és Orbán is egyeztetett korábban. Az Erste és a Raiffeisen mindeddig kitartóan tagadta, hogy eladásról tárgyalnak a kormánnyal, azt azonban mindkét bank elismerte, hogy megbeszéléseket folytatnak.

A Figyelő múlt héten már írt is arról, hogy valószínűleg az állam kisebbségi részesedést vesz az Erstében. A lap úgy tudja, február 5-én körlevelet kaptak az Erste-csoport hazai munkatársai, hogy nem szabad a bank részvényeire üzletet kötni és az ügyfeleknek sem lehet azt kiajánlani. Ilyen a céges bejelentések előtt szokott lenni.

Hogy az EBRD is beszállhat az ügyletbe, arról is pletykálnak egy ideje, de nem tiszta, hogy a magyar állam hitelezőjeként, vagy a magyar Erste kisebbségi tulajdonosaként lehet része az üzletben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.