Kult

Új írótagok a díjbizottságokban

Jókai Anna Kossuth-nagydíjas írót és Kalász Márton Kossuth-díjas költőt is felkérte a miniszterelnök a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagjának.

2015.02.06 19:06MTI
Facebook/Vágyom egy díj után

A testület összesen tíz tagját a Kossuth-díj, a Széchenyi-díj adományozásának rendjéről, valamint a kiváló művész, az érdemes művész, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díj alapításáról és adományozásáról szóló kormányrendelet alapján kérte fel a bizottság teendőinek ellátására, egyéves időtartamra a miniszterelnök.

A kormányfő idén is felkérte Bitskey István irodalomtörténészt, az MTA rendes tagját, a Debreceni Egyetem professor emeritusát; Bogsch Erik Széchenyi-díjas vegyészmérnököt, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt. vezérigazgatóját; Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológust, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagját, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatóját; Granasztói György történészt, az MTA doktorát, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) professor emeritusát; Hámori József Széchenyi-díjas biológust, az MTA rendes tagját, a Semmelweis Egyetem kutatóprofesszorát; Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvost, agykutatót, az MTA rendes tagját, a Semmelweis Egyetem professor emeritusát; Sánta Ferenc Kossuth-díjas hegedűművészt, Vékás Lajos Széchenyi-díjas jogászt, az MTA rendes tagját, az ELTE professor emeritusát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.