Felsőoktatás

30 ezer dolláros támogatás a CEU-nak hálózaterősítésre

Támogatási szerződést írt alá az Egyesült Államok külügyminisztériuma és a Közép-európai Egyetem (CEU), hogy elősegítsék a fenntartható egyetemek hálózatának erősítését.

2015.02.02 18:11MTI

A budapesti amerikai nagykövetség hétfői közleménye szerint az amerikai külügyminisztérium az egyetemmel társulva 30 ezer dolláros (8,2 millió forintos) pénzügyi támogatást nyújt a fenntartható egyetemek hálózata (Sustainable University Network - SUN) létrehozásának elősegítésére. A hálózat a jövőbeni magyar döntéshozók civil szerepvállalását kívánja előmozdítani a vezetői készségek fejlesztése, a fenntartható fejlődést célzó képzések népszerűsítése - írták.

Logan Strenchock, a CEU fenntarthatóságért felelős munkatársa a közlés szerint azt mondta, több magyar egyetemen működik fenntarthatósági témával foglalkozó hallgatói klub, céljuk, hogy ezen csoportok tevékenységét koordinálják, ösztönözzék az együttműködést, a folytonosságot.

Hat magyar városból tíz felsőoktatási intézmény környezetvédelmi csoportja fog együttműködni, hogy elősegítsék az információk megosztását, fejlesszék a vezetői készségeket, és tréningeket szervezzenek általános környezetvédelmi témákban hallgatói csoportoknak és vezetőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.